úterý 18. listopadu 2014

Dnes přináším pár tipů jak zatočit s kašlem a nachlazením přírodní cestou, kterou nabízí minerální voda Vincentka.

Vincentka
Je nejproslulejším luhačovickým pramenem Vincentku zde můžete ochutnat ve formě studeného i ohřívaného nápoje. Nejčastěji se používá k pitné léčbě a k inhalacím. Má zvýšený obsah kyseliny borité, fluoridů a barya. Jako jediná ze zdejších pramenů se plní do lahví a vyrábějí se z ní další výrobky.  Vydatnost pramene činí 10-12 l/min.

Jak Vincentku používat?
Skladujeme ji v chladu a temnu. Nejlépe se užívá na lačno. Nebo, bychom neměli půlhodiny po požití konzumovat jídlo. Pije se studená, nebo ohřátá, ale nejvíc na 40 stupňů, aby neztrácela drahocenné minerály.

Vincentka dokáže rozpouštět hleny v dýchacích cestách, žaludku i střevech. Proto je vhodná při onemocnění cest dýchacích, hlasivek, chorobách látkové výměny, vředech, pooperačních stavech.
Je vhodná podávat po malých dávkách po horečkách, kdy tělo ztrácí minerály. Rovněž po sportovním výkonu. 



Pro děti:         Můžeme ochutit medem a citronem
                        Nalít do rozprašovačů a stříkat do krku a do nosu
                        Přidat kapku Teatree oleje a inhalovat, nebo rovněž vstřikovat. 
                        Rozprášit na polštář před usnutím.

Vincentka přináší kromě léčivé vody také jiné výrobky. Zubní pastu, pastilky na cucání, sirup a další.  

http://www.vincentka.cz/cs

Žádné komentáře:

Okomentovat